12.07.2022

Изх. № 02-00-34#1/12.07.2022 г.

ДО

Г-Н ЛЮБОМИР КАРИМАНСКИ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО
БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ

Г-Н МАРТИН ДИМИТРОВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИТИКА И ИНОВАЦИИТЕ

Г-Н ДРАГОМИР СТОЙНЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО
ВЪПРОСИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ

ПРИ 47-ТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

ОТНОСНО: Законопроект за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност, № 47-254-01-82, внесен от н.п. Искрен Митев и група народни представители на 28.06.2022 г.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ,

Предвид предстоящото обсъждане и гласуване на първо четене на посочения по-горе законопроект, представяме на вниманието Ви позицията на Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес /БСК/.

БСК подкрепя предложените със законопроекта изменения в чл. 46, ал. 1, относно разширяване обхвата на освободените доставки на финансови услуги с дейности по управление на дейността на алтернативни инвестиционни фондове, определени като специални инвестиционни фондове, в случай че не противоречат на Директива 2006/112/ЕО.

Доколкото регламентацията на дейността на алтернативните инвестиционни фондове е в Закона за дейността на колективните инвестиционни схеми и други предприятия за колективно инвестиране, систематичното място на изменението следва да бъде в чл. 46, ал. 1, т. 6, където е текстът, относно управлението на дейността на колективните инвестиционни схеми.

 

 

С УВАЖЕНИЕ,

ДОБРИ МИТРЕВ

Председател на УС на БСК

Законопроект и мотиви


Относно ЗИД на Закона за данък върху добавената стойност
Добави мнение