04.10.2022

Списание BGlobal и Българската стопанска камара (БСК), с партньорството на Института за пазарна икономика, организират конференция „Бизнесът и регионите – Променена България“, която ще се проведе на 4 октомври 2022 г., вторник, от 14,30 ч., в „Гранд хотел Милениум“, София.

Медийни партньори на събитието са Investor.bg, Bloomberg TV и БТА.

Това е трета поредна дискусия от вече утвърдилия се сериозен регионален форум, на който показваме как компаниите допринасят за устойчивото развитие на регионите в България и ролята на местните власти в този процес. 

Акцентът тази година е върху предизвикателствата пред бизнесите и местните власти в променената икономическа среда и добавената стойност на големите, стратегически инвеститори за развитието на регионите. Включва както икономически аспекти, така и социални инициативи и въпроси, свързани с развитие на обществото.

Сред лекторите са Светла Костадинова, изп. директор на ИПИ; Радан Кънев, евродепутат, докладчик по Директивата на ЕС за индустриалните емисии; Боян Рашев, управляващ партньор на denkstatt България; Добри Митрев - председател на УС на Българската стопанска камара, Донка Михайлова – кмет на гр. Троян и зам.-председател на Националното сдружение на общините в РБ. За участие в дискусията са поканени кметове на общини, представители на изпълнителната власт и управители на големи компании като "Дънди Прешъс Металс", "Аурубис България", "Геотехмин", "Уникредит Булбанк", "Асарел Медет" и "Електрохолд".

Дискусията ще се концентрира в два основни панела:

  • „Бизнес с добавена стойност – социални измерения“. Как се развиват регионите, предизвикателства пред местните власти, проекти на компаниите и общините в посока развитие на стандарта на живот, възможности за финансиране. Модератор: Иван Велков, член на УС на БСК и председател на Управителният съвет на БГФМА.
  • „Бизнес с добавена стойност – икономически измерения“. Европейската и българската перспектива в новата ситуация и в светлината на Зелената сделка; предизвикателствата през новите бизнес проекти на структуроопределящи за регионите компании; как местните власти привличат и задържат устойчив инвестиционен интерес. Модератор: доц. Атанас Георгиев - декан на Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски".

ПРОГРАМА

УЧАСТНИЦИ

Присъствието е чрез регистрация, предварителна (тук) или на място, от 14 ч.

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.