12.06.2024

Готова ли е България за присъединяването към еврозоната? Ще се променят ли лихвите по кредитите и депозитите? Кои ще са най-перспективните инвестиции след влизането във валутния съюз и кои сектори ще бъдат най-печеливши? Как ще пазаруваме в евро и ще окаже ли то отражение върху цените?  

Darik Business ReviewДарик радио и Darik.bg поставят тези и още много други въпроси на масата, а отговорите ще чуете на форума "Еврото, българите и бизнеса". 

Водещи компании от различни сектори, държавни институции, банки, инвестиционни мениджъри и експерти ще споделят своя опит и очаквания за бъдещето на страната в еврозоната и всички предизвикателства, свързани с него.

ТЕМИТЕ

Как да управляваме спестяванията си при приемането на еврото? На този въпрос отговор ще даде председателят на Управителния съвет на Българската асоциация на личните финансови консултанти БАЛФК и съосновател на програмата InvestPRO Стойне Василев.

Един от най-успешните инвестиционни консултанти у нас ще засегне и темите:

  • Защо сме бедни?
  • Рискът в инвестициите – как да структурираме правилно вложенията си?
  • Инвестираме в неправилните инструменти
  •  Прехвърляне на богатството между поколенията
  • Прилики и разлики на инвестициите в България и в страните от ЕС?
  • Докъде ще доведе бързото задлъжняване?

Жулиета Мандажиева, професионален член на AIBEST, съдружник в KDBMLaw (Act Legal) и член на Българската асоциация на управляващите дружества, ще акцентира върху това какво предвижда Законът за въвеждане на еврото в България, както и върху правните ефекти за три групи: финансовите институции, бизнеса и потребителите.

Изпълнителният директор на Националния борд по туризъм и член на УС на Българската стопанска камара д-р Полина Карастоянова ще даде повече яснота по темите:

  • Очакват ли се проблеми в туристическия сектор заради това, че България не покрива инфлационния критерий и най-вероятно няма да влезе на 1 януари 2025 в еврозоната?
  • Има ли казуси бизнесът с административните процеси по превалутирането и подаването на информация към клиентите?
  • Очакват ли се промени в цените на определени продукти и услуги?
  • Важно ли е за нас като дестинация да бъдем част от валутния съюз?

Заместник-председателят и главен финансов директор на Българска стопанска камара Станислав Попдончев ще разясни проблемите, решенията и възможностите, които предлага еврозоната за бизнеса.

Ангел Гяуров, управител на Belayer, ще даде съвети как най-успешно да инвестираме на криптопазара. Той ще акцентира върху разликите между биткойн и етериум и ще се спре върху регулациите в сектора на пазарите в Европа, САЩ и България.

Ще промени ли приемането ни във валутния съюз пазара на недвижими имоти у нас пък ще научим от Евгени Василев, управител на ARCO REAL ESTATE България.

 

Кога и къде?

"Еврото, българите и бизнеса" ще се проведе на 12 юни със стартов час 9:30 в Planet Schwarz Tech Theater. Събитието е със свободен достъп.

ПРОГРАМА

ЛЕКТОРИ

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

€ВРОТО, БЪЛГАРИТ€ И БИЗН€СА