11.03.2021

Абсолютно сме против затваряне и имаме научни доказателства и доклади, според които фитнесите не са място на зараза. Категорично сме против. Бяхме доброжелателни, но вече нямаме разбиране. Това каза пред Kmeta.bg Петър Ангелов - председател на Българска асоциация за здраве и фитнес по повод предложението на директора на СРЗИ д-р Пенчев за затваряне на фитнес залите при ръст на заболеваемостта в София.

"Хората са пред фалит. Какво означава, че от РЗИ и общината ще ни затворят? Няма да имаме право на никакви обезщетения! Общината щом е решила да вземе регионални мерки, ще вземе ли решение да ни подкрепи финансово?", пита Ангелов.

"Много е лесно да кажеш "затваряме". Но без подкрепа! Нямаме нищо против, ако е държавна заповед и навсякъде се затвори. Но нека държавата да излезе с компенсации, защото ние си плащаме данъците", смята той.

По думите му има над половин милиард декларирани приходи от индустрията.

"Държавата в момента си измива ръцете, взимат регионално решение за мерките и да не бъде тя отговорна за компенсациите", заяви председателят на БАЗФ.  

"Искаме 40% от декларираните приходи. В Италия само за сравнение са 70% за нашата индустрия. Помощите на практика не стигат", категоричен е Петър Ангелов.

Дата: 11.03.2021

Източник: Kmeta.bg

Прочетено: 3840