17.07.2019

Напусна ни д-р Румен Атанасов - дългогодишен председател на Българска асоциация на електротехниката и електрониката.

Загубихме отличен професионалист, активен съмишленик, истински приятел с чисто сърце, винаги готов да бъде рамо до рамо в битка.

Д-р Атанасов е автор на над 60 изобретения и повече от 100 публикации. Професионалист награден със златен медал от Световната организация за интелектуална собственост. През 1982 г. получи най-високата тогава държавна награда за наука и техника - лауреат на Димитровска награда.

През 2004 г. получи сребърен медал на Международната академия за електротехнически науки, на която бе действителен член. Активното му членство в Световната академия по комплексна безопасност и Съвета на международната организация  "Интерелектро", днес са доказателство, че съвремена България загуби един светъл ум, за който дълго ще скърбим!

Казват, че няма незаменими хора, но има незабравими. Такъв ще остане за нас Румен Атанасов!

Дълбок поклон и вечна памет!

 

Поклонението на г-н Румен Атанасов е ще се състои на 24.07.2019 г. (сряда), от 11:00 ч., в Църквата "Света София", гр. София.

Погребението ще бъде само със семейството и близките на г-н Атанасов!

 

***

От днес бизнесът в България загуби частица от светлото благородство, ерудиция, интелект и всеотдайност.

Съдбата ни отне не просто приятел. Отне ни ключов експерт, многостронно подготвена личност, човекът чиято мисъл и съзнание бе винаги в бъдещето. През целия си съзнателен живот, той съграждаше и надграждаше. Никога не рушеше. Етиката му в човешките отношения бе константна величина.

Експерти като д-р инж. Румен Атанасов, уви съдбата не създава всеки ден. Затова загубата е шокираща и болезнена.

Поклон, огромен поклон пред живота и делата на Румен Атанасов. Споменът за доброто сторено от него остава!

Петър Денев

Дата: 17.07.2019

Източник: БСК

Прочетено: 3369