Българската стопанска камара участва в международния проект LUDUS (Европейска мрежа за обмен и разпространение на технологиите и познанието в иновативната сфера на обучението на основата на сериозни игри), заедно с още 7 партньора от 6 европейски страни.
   
Имаме удоволствието да Ви поканим на първото информационно събитие по проекта, на което ще представим целите на проекта LUDUS, както и същността и възможностите на сериозните игри.
   
Сериозните игри се възприемат общо като игри, които ангажират потребителите в тяхното занимание и допринасят за постигането на определена цел, която се различава от чисто забавление. Те включват целево ориентирана „игра”, често в сценарии от реалния свят и са предназначени да повишат познанието, информираността или уменията на играча. Най-често те се използват за фирмено обучение, образование, умения за математическо мислене /логика/, симулации, военно обучение, здравеопазване, управление и социална промяна.
   
За основен лектор на събитието сме поканили специално директора на Института за сериозни игри към Университета в Ковънтри, г-н Дейвид Уъртли, който ще представи:

•    Какво са сериозните игри и как, защо и къде могат да се използват?

•    Дейността на Института за сериозни игри във Великобритания

•    Минало, настояще и бъдеще на сериозните игри

•    Примери за сериозни игри

•    Ползи от сериозните игри за бизнеса

Презентацията ще включва основите на сериозните игри и ще илюстрира как видео игри, виртуални светове и технологии за социални мрежи могат да се използват за приложения, като е-учение и симулации.

В 11.30 ч ще се проведе ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ!

_____________

Моля, имайте предвид, че по време на събитието ще бъдат направени снимки, видео и/или аудио записи. С участието си в събитието давате на организаторите правото да използват тези материали за некомерсиални цели, включително да публикуват снимки и/или видеоклипове в уебсайтове и профили в социални мрежи.

Информационен ден по сериозните игри и представяне на проекта ludus