Ръководство
Член на УС на БСК

Изпрати съобщение

Петър Стефанов е председател на Централния кооперативен съюзЧлен е на Борда на Международния кооперативен алианс и Президент на Световната организация на потребителните кооперации. Вицепрезидент на Кооперативна Европа - европейски регион на Международния кооперативен алианс. Вицепрезидент на Европейската асоциация на потребителните кооперации ЕВРО КООП.

През 2007 г. по повод 50 години от създаването на Европейската асоциация на потребителните кооперации (ЕВРО КООП) Петър Стефанов е награден с паметен медал за активното му участие в развитието на европейското сътрудничество, посредством участие в органите на управление на ЕВРО КООП.

На 22 октомври 2010 г. получава орден „За гражданска заслуга” Първа степен. Отличието му е връчено от президента на РБ Георги Първанов за изключителни заслуги в развитието и утвърждаването на ценностите и институциите на кооперативното движение в страната и две десетилетия непрекъсната ръководна дейност в областта на стопанския живот.

Носител е на Почетен плакет на Унгарската федерация на потребителите кооперации от името на основателя на Унгарското кооперативно движение за принос в развитието на сътрудничеството между кооперативните организации на България и Унгария.

През 2011 г. получава Почетен медал за развитие на сътрудничеството между Централен кооперативен съюз – България и Центросъюз – Русия.

През 2013 г. получава Почетен медал на Националната федерация на потребителните кооперации, Франция за принос в развитието на сътрудничеството между националните кооперативни организации между България и Франция.

През 2016 г. Петър Стефанов е награден с Почетен медал „10 години Кооперативна Европа“ – златен за неговия принос в  развитието  на европейското и световно кооперативно движение.