Димитър Алексиев Димитров е управляващ директор за Централна Европа в Heineken International от 2016 г., където отговаря за фирмите в Белгия, България, Хърватия, Чехия, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Македония, Сърбия, Словакия, Швейцария, както и за износ от ЕС.

Роден е на 5 юни 1958 г., в Русе. Завършил е икономически науки във ВИНС - Варна. Кариерното си развитие започва в Централния кооперативен съюз (ЦКС). Работил е четири години като мениджър в "Кока-Кола ХБК". Десет години управлява "Загорка".

Димитър Алексиев започва кариерата си в Heineken през 1995 г. като генерален мениджър на Heineken България. През 2005 г. става директор на Heineken Словакия и продължава кариерата си като директор на Heineken Русия. През 2013 г. е назначен за изпълнителен директор за Централна Европа. Председател на Надзорния съвет на „Пивоварна Ласко” от 25 ноември 2015 г. и член на Надзорния съвет от 24 ноември 2015 г.

Женен, с една дъщеря.

Кандидатурата му за почетен член на Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес, е подкрепена от Съюза на пивоварите в България.